Czy ciasto drożdżowe można zamrozić?

anonim
zapytał 22 mies. temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

twingo4066
0
twingo4066 | 22 mies. temu | 2626 pkt
Tak, ciasto drożdżowe możemy zamrozić zarówno przed, jak i po upieczeniu. Po wyrobieniu ciasto możemy zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Przed użyciem musimy rozmrozić w temperaturze pokojowej, a następnie pozostawić do wyrośnięcia. Upieczone ciasto drożdżowe również możemy mrozić. Przed zamrożeniem zawijamy w folię spożywczą, lub aluminiową i zamrażamy.
aneczka173
0
aneczka173 | 22 mies. temu | 83145 pkt
Tak,ciasto drożdżowe nadaje się do zamrożenia. Ja osobiście próbowałam już nie raz tego sposobu. Ciasto po zamrożeniu i ponownym rozmrożeniu było nadal smaczne i dość naturalne, nie tak jak chleb, który moim zdaniem zupełnie nie nadaje się do mrożenia. Sposób ten przydaje się i sprawdza w życiu, szczególnie gdy upieczemy więcej niż jesteśmy w stanie zjeść.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.