Jak przygotować kurczaka do wędzenia?

anonim
zapytał 2 lata temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

weriontu
0
weriontu | 21 mies. temu | 154196 pkt
Kurczaka należy dobrze oczyścić i usunąć wnętrzności przed wędzeniem. Dobę przed rozpoczęciem wędzenia należy go zapeklować. Używamy do tego 200-220 gramów peklosoli na 10 kilogramów mięsa. Po osuszeniu kurczaki należy włożyć do wędzarni. Przez 3 godziny wystarczy im temperatura 40 stopni, kiedy skóra zacznie ciemnieć trzeba włożyć je jeszcze na godzinę do 70 stopni.
100
0
100 | 5 mies. temu | 18578 pkt
dwadzieścia minut temu wędziłem piersi kurczaka.
To było wędzenie super expresowe.
Przyprawianie odbyło się kilka minut przed wędzeniem.
Czas wędzenia określiłem uzyskaniem zadanej temperatury tj. minimum dla kurczaka 82 stopnie.
Wędzenie trwało około 20 minut, cały proces około 30.
Qrczaczek jest smaczny.
Pozdrawiam

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.