Jak smażyć pierś z kurczaka?

anonim
zapytał 3 lata temu

oceń

3 odpowiedzi obeznanych

anneau
1
anneau | 3 lata temu | 1227 pkt
Drób jest mięsem, które łatwo i szybko można przyrządzić smażąc.
Pierś najlepiej jest rozkroić na połowę lib rozbić tłuczkiem na ok.1 cm.
Następnie maczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na mocno nagrzanym oleju lub oliwie.
Można również pierś przed smażeniem pokroić na kostkę ok 1cm, wrzucić do worka foliowego z mieszanką mąki, przypraw oraz gotowego panieru i potrząssnąć mocno mieszając. Taką opaierowaną kostkę wyrzucamy z woreczka bezpośrednio na gorący, głęboki tłuszcz i smażymy ok 2-3 minut.
Najlepiej poznać czy drób jest gotow, kiedy po przekrojeniu pokazuje się blade, białe, niekrwiste mięso.
weriontu
0
weriontu | 3 lata temu | 149210 pkt
Istnieje wiele możliwości smażenia piersi z kurczaka. Sama najbardziej lubię ją w formie chińskiego dania z sosem i warzywami. Pierś z kurczaka musi zostać wypłukana, oczyszczona i pokrojona w niewielkie kawałki. Następnie nacieram ją przyprawami i smażę na patelni z rozgrzanym olejem lub oliwą. Kiedy mięso jest usmażone dodaję sos i warzywa, dusząc wszystko razem. Sos można wykonać samemu lub kupić (polecam sosy Uncle Ben's). Sos i mięso nakładam na ugotowany ryż i tak przyrządzona pierś jest gotowa do jedzenia.
patrycjao19
0
patrycjao19 | 2 lata temu | 2071 pkt
Pierś z kurczaka można smażyć w tradycyjny sposób - w panierce z bułki tartej na oleju. Można też zamiast panierki z bułki tartej wykorzystać pestki: dyni, słonecznika. Należy wtedy jednak uważać, żeby nie przypalić za bardzo pestek. Trzeba smażyć kurczaka na niewielkim ogniu na oleju (słonecznikowym). Pierś z kurczaka można smażyć również w cieście naleśnikowym. Smacznego

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.