Jak ubić kremówkę?

anonim
zapytał 3 lata temu

oceń

3 odpowiedzi obeznanych

lady-margot
0
lady-margot | 3 lata temu | 74094 pkt
Śmietanę kremówkę przed ubiciem przede wszystkim należy maxymalnie schłodzić w lodówce. Następnie poradzam użyć miksera i ubijać ją wykorzystując różną intensywność - raz niższa, raz wyższa. Najlepiej ubijać kremówkę w dość wysokim naczyniu aby nie zababdziać całej kuchni. Można dodać troszkę cukru waniliowego dla wzbogacenia smaku. Jeżeli kremówka ma być składnikiem ciasta lub je dekorować warto dla trwałości dodać żelatyny.
XkahaX
0
XkahaX | 3 lata temu | 4996 pkt
Śmietana kremówka najlepiej ubija się, gdy jest dobrze schłodzona (np. dopiero wyjęta z lodówki). Można ją ubić przy pomocy miksera lub też ręczną ubijaczką. Ja dodaję do takiej śmietany specjalny fix, który po jej ubiciu pozwala na utrzymanie sztywności śmietany i dodatkowo skraca też czas ubijania. Można go kupić w każdym sklepie i jest niedrogi. Śmietanka jest dobrze ubita, jeżeli po odwróceniu naczynia nie wypada z niego.
Smerfetka
0
Smerfetka | 9 mies. temu | 31925 pkt
Zimną kremówkę przelej do wysokiego naczynia. Ubijaj jak białka wykorzystując mikser lub ręczną ubijaczkę. Rób to dość długo. By konsystencja była lepsza dodaj po chwili śmietanfixa. Dzięki temu śmietana łatwiej się ubije na sztywną masę.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.