Jak uratować przypalone mięso?

anonim
zapytał 3 lata temu

oceń

1 odpowiedź obeznanych

lady-margot
0
lady-margot | 3 lata temu | 74318 pkt
Wszystko zależy od stopnia przypalenia. Jeżeli mięso bardzo się spali ciężko będzie je odratować ze względu na to, że smak mięsa może 'przejść' spalenizną. Jednak w przypadku kiedy mięso nam się przypali - ale tak umiarkowanie, możemy przywrócić je do porządku w łatwy sposób. Po pierwsze trzeba odkroić lub zeskrobać cieniutką warstwę, która się przypaliła. Następnie kawałek mięcha warto przez pewien czas poddusić w przygotowanym wcześniej, dość gęstym sosie. Wtedy zabijemy smak spalenizny i potrawa odzyska apetyczny aromat.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.