Jak usmażyć rybę?

anonim
zapytał 7 mies. temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

kasiek456
0
kasiek456 | 7 mies. temu | 15622 pkt
Rybę można usmażyć na kilka sposobów. Tradycyjny sposób to usmażenie ryby w panierce na patelni. Trzeba przygotować jajko, mąkę, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Należy to wymieszać, zanurzyć w tym rybę, a następnie obtoczyć ją w bułce tartej i położyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
aneczka173
0
aneczka173 | 3 mies. temu | 80643 pkt
Ja zazwyczaj smażę ją w dość prosty sposób. Na samym początku obtaczam w jajku, potem mące i jeszcze raz w jajku. Oczywiście dużą rolę odgrywają przyprawy. Następnie kładę na rozgrzany olej. Rybę smażę na głębokim oleju, a po wyjęciu z patelni osuszam na papierowym ręczniku.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.