Jak usmażyć rybę?

anonim
zapytał 9 mies. temu

oceń

3 odpowiedzi obeznanych

kasiek456
0
kasiek456 | 9 mies. temu | 15622 pkt
Rybę można usmażyć na kilka sposobów. Tradycyjny sposób to usmażenie ryby w panierce na patelni. Trzeba przygotować jajko, mąkę, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Należy to wymieszać, zanurzyć w tym rybę, a następnie obtoczyć ją w bułce tartej i położyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
aneczka173
0
aneczka173 | 5 mies. temu | 88294 pkt
Ja zazwyczaj smażę ją w dość prosty sposób. Na samym początku obtaczam w jajku, potem mące i jeszcze raz w jajku. Oczywiście dużą rolę odgrywają przyprawy. Następnie kładę na rozgrzany olej. Rybę smażę na głębokim oleju, a po wyjęciu z patelni osuszam na papierowym ręczniku.
kawojt
0
kawojt | 59 dni temu | 15906 pkt
Rybę można jeść na różne sposoby. Jeśli ktoś preferuje jedzenie dietetyczne czy też beztłuszczowe rybę można przyrządzić na parze wraz z przyprawami solą i pieprzem czy po prostu Vegetą. Na sitku umieszczonym w garnku z gorącą wodą wystarczy położyć rybę i gotować aż do czasu gdy ryba będzie miękka. Jeśli chodzi o panierkę do ryb można kupić gotową np z firmy Prymat. Najprostszą panierką jest panierka z bułki tartej. Soli rybę, zanurzamy ją w mące, następnie w roztrzepanym jajku, w końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę wrzucamy na rozgrzany na patelni olej czy oliwę.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.