Jak zrobić domowe wędliny?

anonim
zapytał 3 lata temu

oceń

1 odpowiedź obeznanych

aneczka173
0
aneczka173 | 3 lata temu | 80268 pkt
Domowe wędliny być może nie wyglądają tak kusząco jak te ze sklepu, ale za to są o niebo smaczniejsze i lepsze. Po pierwsze należy wybrać w sklepie odpowiedni rodzaj mięsa. Ja osobiście to takich rzeczy polecam schab i karkówkę. Boczek również jest bardzo smaczny, ale wychodzi trochę za tłusty. Następnie mięso obsypujemy dużą ilością przypraw z dwóch stron. Nie przesadzmy z solą, ale nie żałujmy papryki i przyprawy do mięs. Na wierzch połóżmy pokrojone ząbki czosnku. Tak przygotowaną wędlinę owijamy specjalnym foliowym rękawem. Wcześniej możemy obwiązać szpagatem, ale nie jest to konieczne. Po włożeniu do piekarnika musimy ją stale kontrolować, przewracając co jakiś czas na drugą stronę.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.