Jak zrobić kiełbasę w słoiku?

anonim
zapytał 2 lata temu

oceń

1 odpowiedź obeznanych

lady-margot
0
lady-margot | 2 lata temu | 74094 pkt
Przygotowanie kiełbasy w słoiku nie wymaga zbytnich umiejętności, a jej smak przewyższa o niebo smak kupnej w sklepie laski kiełbasy. 10 dag wędzonej słoniny wraz z 20 dag boczku i cebulą należy zmielić dwa razy. Następnie powstałą masę rozstapiamy w rondelku i dodajemy grubo zmielone 65 dag łopatki oraz 4 ząbki posiekanego czosnku. Podgrzewając mieszamy dokładnie składniki dodając przyprawy - pieprz i wegetę. Po chwili kiełbasę przekładamy do słoików, te zakręcamy i gotujemy przez 30 minut. Kiełbaska gotowa - można pieścić podniebienia:)

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.