Jak zrobić polewę z kakao?

anonim
zapytał 2 lata temu

oceń

3 odpowiedzi obeznanych

Richie112
0
Richie112 | 2 lata temu | 30656 pkt
Do polewy z kakao potrzebne są: pół kostki margaryny lub masła, łyżka mleka, 3 łyżki ciemnego kakao oraz odpowiednia ilość cukru według uznania. Margarynę rozpuszcza się w rondelku i dodaje pozostałe składniki ciągle mieszając. Po chwili odstawia się z gazu i polewa jest gotowa.
agaha
0
agaha | 2 lata temu | 36542 pkt
Do zrobienia polewy z kakao oprócz kakao będzie potrzebne również kostka masła lub margaryny oraz cukier. Margarynę/masło należy rozpuścić na małym ogniu, kakao wcześniej wymieszać z cukrem i kiedy margaryna/ masło są już rozpuszczone dodać kakao z cukrem. Czasem można dodać odrobinę mleka.
aneczka173
0
aneczka173 | 8 mies. temu | 97187 pkt
Na samym początku rozpuszczamy kawałek margaryny na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie dodajemy kakao, cukier oraz mleko, ewentualnie wodę. Wszystko dokładnie mieszamy, ciągle podgrzewając. Jeśli polewa będzie za gęsta dodajemy wody, jeśli za rzadka- kakao. Po wymieszaniu się składników polewamy nią ciasto.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.