Jak zrobić roladki schabowe?

anonim
zapytał 3 lata temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

lady-margot
0
lady-margot | 3 lata temu | 75602 pkt
Potrzebujemy:
-3 porcje schabu
-cebulę
-ogórek kiszony
-czerwona papryka
-3 ząbki czosnku
-pieczarki smażone z cebulą
-przyprawy wg. uznania

Na początek należy rozbić kotlety i opruszyć je przyprawami (np. wegeta, pieprz, chilli, majeranek, słodka papryka) oraz nacieramy je zmiażdżonym czosnkiem. Teraz zabieramy się za przygotowanie trzech roladek. Składniki nakładamy porcjami na kotlety i zawijamy. Na każdy nakładamy inny farsz:
1. ogórek kiszony + cebula
2. czerwona paryka + cebula
3. smażone pieczarki z cebulką
Każdy z płatów schaba zawijamy, z wierzchu można je jeszcze troszkę doprawić i układamy je w żaroodpornym naczyniu. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy naczynie i pieczemy roladki przez 1 godzinę. Po wyciągnięciu można każdą roladkę podzielić na 2-3 części, tak aby każdy dostał po trochę każdego z różnym farszem.
Smerfetka
0
Smerfetka | 12 mies. temu | 31925 pkt
Najpierw należy solidnie rozbić schab na cienkie plastry. Następnie na każdym układamy zawartość roladek. Może to być ser żółty, szynka. warzywa. Dobrze sprawdza się ogórek konserwowy i papryka. Można ułożyć każdy z tych składników pojedynczo lub wszystkie razem. Zależy od naszych uodobań. Potem zawijamy. Związujemy nitką lub spinamy wykałaczką. Obtaczamy w jajku i bułce lub smażymy bez panierki.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.