Który cukier jest zdrowszy: biały czy brązowy?

anonim
zapytał 3 lata temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

kkkw1
0
kkkw1 | 3 lata temu | 305 pkt
Bialy cukier slusznie nazywany biala smiercia jest bardzo niezdrowy. Cukier brazowy czesto uwazany jest za cukier zdrowy- to blad. Cukier brazowy nie jest niczym innym jak zwyklym cukrem bialym z dodatkiem melasy!!! Nalezy czytac opakowania!!! Cukier brazowy czesto mylimy z cukrem trzcinowym!!! Aby uniknac tych wszystkich pomylek i odzywiec sie naprawde zdrowo i slodko najlepiej jest stosowac do slodzenia ksylitol. Ksylitol jest cukrem pozyskiwanym z kory brzozy, smak ma cukru, kolor cukru, nie pozostawia nieprzyjemnego posmaku tak jak slodzik, jest kilkakrotnie mniej kaloryczny i wszystko co zniszczyl w naszym organizmie cukier bialy naprawia wlasnie ksylitol.
Madziulka
0
Madziulka | 2 lata temu | 48593 pkt
Brązowy cukier jest pewnym etapem w produkcji białego cukru. Jeszcze 100 lat temu jego kolor tak bardzo przeszkadzał ówczesnym konsumentom, że wymyślono sposób na wyodrębnienie melasy, która odpowiadała za naturalny, ciemny kolor tej przyprawy. Aby zachęcić bardziej opornych klientów do zakupu nowego, „czystego” cukru, rozpuszczono plotkę jakoby w ciemnym cukrze znajdowały się groźne dla życia bakterie. Nic więc dziwnego, że na długo zapomniano o tym półprodukcie.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.