Jak długo dusić kurki? Jak pozbyć się gorzkiego smaku?

anonim
zapytał 8 lat temu

oceń

1 odpowiedź obeznanych

lady-margot
0
lady-margot | 7 lat temu | 77201 pkt
Oto przepis na kurki, według którego ja je zawsze przyrządzam. Potrzeba:
1 kg kurek
2 dag masła lub margaryny
2 dag cebuli
15-20 dag śmietany
2 dag mąki
sól, pieprz
Na początek kurki należy oczyścić z ziemi, piasku i igieł, wielokrotnie opłukać i pokroić. Następnie siekamy cebulę i lekko zarumieniamy ją z tłuszczem. Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy kurki i dolewamy odrobinę wrzącej wody. Wszystko mieszamy i powoli zagotowujemy. Między czasie trzeba rozmieszać mąkę ze śmietaną, podprawić grzyby i ponownie zagotować. Dodajemy na koniec przyprawy i od razu podajemy.
Kurki należy dusić jak najkrócej, ponieważ długie gotowanie sprawia, że twardnieją.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.