Jak pasteryzować zupki dla dzieci?

anonim
zapytał 4 lata temu

oceń

1 odpowiedź obeznanych

weriontu
0
weriontu | 4 lata temu | 223714 pkt
Wiele matek nadal pasteryzuje zupki, ponieważ w ten sposób dokładnie wiedzą co podają swoim dzieciom. W ten sposób można przetwarzać zarówno zupki jak i różnego rodzaju przeciery dla dzieci. Zupki należy przełożyć do niewielkich słoiczków i włożyć do garnka z zimną wodą, postawionego na gazie. Zupkę należy pasteryzować rzez 25-30 minut, a następnie należy je odłożyć do góry dnem aż do wystygnięcia. Podobno zupki dla dzieci można też mrozić, ale na pewno walory smakowe są wtedy mniejsze i dziecko może nie chcieć takiej zupki.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.