Jak wybrać patelnię?

anonim
zapytał 7 lat temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

Marjan
0
Marjan | 7 lat temu | 3075 pkt
Zależy od zastosowania patelni. Głęboka służy do robienia potraw an głębokim oleju, płytsza może służyć do robienia naleśników. W wyborze patelni też ważny jest materiał. Z tanich materiałów patelnie bardzo łatwo się odkształcają, z kolei z żeliwa patelnia bardzo dobrze przewodzi ciepło. Dodatki też są przydatne, np. okrąg na środku patelni który wskazuje czy jest dobrze rozgrzana czy nie.
klif
0
klif | 6 lat temu | 847 pkt
Dlatego najbezpieczniej kupić patelnie teflonową. Używając drewnianych narzędzi do mieszania posłuży nam przez wiele lat.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.