Jakie warzywa wolno smażyć na patelni?

anonim
zapytał 6 lat temu

oceń

2 odpowiedzi obeznanych

weriontu
0
weriontu | 6 lat temu | 223714 pkt
Właściwie większość warzyw można smażyć na patelni. Najczęściej wykorzystuje się do tego celu jednak paprykę, pomidory, cebulę, marchew, ziemniaki czy pora. Warzywa te są zwykle składnikami specjalnych mieszanek warzywnych do smażenia na patelni. Smażyć można również brokuły, fasolkę, kukurydzę, groszek. Osobiście gdy gotuje potrawy chińskie, smażę na patelni także kapustę pekińską. To jakie warzywa usmażymy, zależy właściwie jedynie od naszych kulinarnych preferencji.
lady-margot
0
lady-margot | 6 lat temu | 77201 pkt
Tak naprawdę każde jedno warzywo można z powodzeniem smażyć na patelni. Smakują wyśmienicie podsmażone i posywane mieszanką przypraw - można je jeść same lub jako dodatek np. do mięsa, albo z dipami. Popularne są mieszanki warzywne na patelnie, które w postaci mrożonek możemy kupić niemalże w każdym sklepie. Bardzo popularna jest smażona cebulka, która jest dodatkiem do wielu potraw min. pierogów, czy smażonej kiełbaski. Ja uwielbiam też zapiekane talarki ziemniaczane, jeśli tylko mam czas to zawsze przygotowuję je do obiadu zamiast tradycyjnie gotowanych ziemniaków.

Twoja odpowiedź

Każda wypowiedź zawiera link "dodaj komentarz". Nie umieszczaj komentarzy w tym polu.